Android için garip özellik!

Google'ın yeni teknolojisi, Android telefonunuzu açmak için "çirkinleşmenizi" gerektiriyor...

ANDROID Hit: 1114 / Yorum: 0 / 10 Haziran 2013 15:53
Android için garip özellik!
-A +A

Google'ın yeni patent başvurusu, Android cihazların kullanıcının yüzünü tanıyarak kilidi açmasını sağlayan Face Unlock özelliğini daha da geliştirmeye niyetli olduğunu gösteriyor. Yeni teknoloji sayesinde telefonların ekranı, sadece suratınızı görünce değil, siz "surat yapınca" açılacak.
 
Cihazın ön kamerasından kullanıcının yüzünü takip eden teknoloji, belirli surat ifadelerini tanımlayacak ve ona göre cihazın kilidini açacak. Buna göre kilit açmak için kullanılacak belirli bir surat ifadesi belirleyen kullanıcı daha sonra her seferinden aynı ifadeyi tekrarlayacak. Böylece, başkaları tarafından taklit edilmesi imkansız bir kilit mekanizması geliştirilmiş olacak: Sadece kendisi tarafından bilinen ve yine sadece kendisi tarafından tekrarlanabilecek bir surat ifadesi belirleyen kullanıcı, başkalarının cihazını açma ihtimalini tamamen ortadan kaldırabilecek. Buna karşılık halen kullanılan Face Unlock özelliği, telefonun asıl kullanıcısına ait fotoğraflarla kolaylıkla kandırılabiliyor.
 
Kullanıcılar kilidi açacak olan surat ifadesini belirlerken istedikleri hareketi yapabilecekler, cihazlarının ağızlarını açtıklarında, göz kırparken, gülümserken, kaş çatarken açılmasını sağlayabilecekler. Patent başvurusunda yer alan bir diğer özellikse, sahtekarları tamamen engellemek için kullanıcının gözündeki yansımayı tanımlayarak kilidi açan ek bir teknolojiyle ilgili olan.
 
Her şey yolunda gider de Google bu teknolojiyi Android cihazlara uygulamayı başarırsa, yakında telefonlarımızı açmak için insanların içinde suratımızı şekilden şekilde sokmamız gerekebilir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojiden Haber tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti