Apple'dan Mac Pro'ya Yeni Hard Disk

Apple'ın yavaş yavaş güncelliğini kaybetmeye başlayan üst seviye performans makinesi Mac Pro, iddialara göre yeni işlemcilerle beraber, yeni SSD çözümlerine de kavuşacak.

DONANIM Hit: 792 / Yorum: 0 / 21 Mart 2013 12:01
Apple'dan Mac Pro'ya Yeni Hard Disk
-A +A

Apple'ın Mac OS X işletim sistemini kullanan profesyoneller için hazırladığı masaüstü çözümü olan Mac Pro, yenilenecek modelle beraber gücüne güç katacak gibi görünüyor.

Donanım gücü olarak demode olmaya başlayan Mac Pro'larda zamanında, Intel'in WestMere EP mimarisini kullanan Xeon E5 işlemcileri kullanılıyordu. 4 ya da 6 çekirdekli işlemcileri seçebilen kullanıcılar ayrıca, 6 çekirdekli işlemcilerin çift kullanıldığı opsiyona da sahip olabiliyorlar. Böylece toplam fiziksel çekirdek sayısı 12, mantıksal çekirdek sayısı ise 24'e çıkıyordu.

Günümüzde Sandy Bridge EP mimarisini kullanan işlemcileri tercih eden firma, Intel'in yeni üst seviye işlemci mimarisi Ivy Bridge EP'ye geçmesi bekleniyor.

Ivy Bridge EP tabanlı yeni işlemcisiyle güncellenecek Mac Pro'lar, 2 TB'lık SSHD seçenekleriyle de iddialı olacak.Hybrid sürücüden gücünü alacak olan Mac Pro, 8 GB SSD, 2 TB Mekanik disk kullanacak. Böylece tüm Mac Pro'lar SSD'li olmuş olacak. İsteyenlere sadece SSD seçeneği olan Mac Pro modelleri de opsiyon olarak sunulacak.

 

Daha önceki yıllarda AMD tabanlı grafik kartları kullanan Mac Pro'ya, yeni model ile beraber, yeni seçenekler de eklenecek. Firmaya yakın kaynaklara göre kullanıcılar hem AMD tabanlı Radeon grafik çözümlerini hem de Nvidia GeForce çözümlerini seçebilecekler.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojiden Haber tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti