Bimsa Bilişim Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı

Bimsa Bilişim Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı

Farklı sektörlerden 100’ün üzerinden firmanın biraraya geldiği etkinlikte, firmaların üst düzey yöneticileri ve CIO düzeyindeki kişiler katılım göstererek, teknoloji dünyasının gündemde olan konularını uzmanlardan dinleyerek bilgi sahibi oldu. Bulut bilişim, büyük veri, telekomünikasyon ve mobil sektörü, e-ticaret pazarlaması gibi konuların işlendiği konferansta Bimsa, son dönemde teknoloji ve finans dünyasının gündeminde sıkça yer alan e-fatura ve e-defter uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Bimsa’nın sunumu ile, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni Vergi Usul Kanunu Sirküleri kapsamında elektronik defter tutma ve elektronik fatura uygulamasına dahil olma zorunluluğu getirilen şirketler,  uygulamayla ilgili detaylı bilgi sahibi oldu. Dünyadan e-fatura uygulama örnekleri, e-fatura mevzuatı ve takvimi, çözüm alternatifleri ve e-fatura paketlerinin getirileri hakkında kapsamlı bilgi aktarılan sunuma firmaların ilgisi yoğundu.  E-fatura ve e-defter alanında firmalara danışmanlık hizmeti sunan Bimsa, yakın zamanda Sabancı Topluluğu firmaları bünyesinde başlattığı e-faturaya geçiş süreci projesi Eylül ayında tamamlanmış olacak.

Standart bir e-fatura projesi kapsamında, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi dışında, kağıt faturanın kesilmeyecek olmasından kaynaklı sağlanacak çevresel fayda, fatura gönderim ve alım sürecinde yaşanan aksaklıkların, iş gücü kaybının ve postalama maliyetlerinin ortadan kalkması gibi faydalar sağlanıyor.

Diğer Yazılarımız