Düşünceyle kontrol edilen biyonik bacak gerçek oldu

Teknoloji etkilerini her alanda göstermeye devam ederken, bu defa da düşünceyle kontrol edilebilen biyonik bacak bir çok engelli insana unut ışığı olmaya hazırlanıyor.

BİLİM Hit: 1061 / Yorum: 0 / 28 Aralık 2012 16:54
Düşünceyle kontrol edilen biyonik bacak gerçek oldu
-A +A

Sağ bacağını bir motosiklet kazasında kaybeden 31 yaşındaki Zac Vawter, Chicago Rehabilitasyon Enstitüsü’nün bağış toplamak amacıyla düzenlediği “SkyRise Chicago” etkinliğinde, dünyanın en yüksek gökdelenlerinden biri olan Willis Kulesi’nin merdivenlerini, düşünceyle kontrol edilen biyonik bacakla çıkmayı başardı. Toplam 53 dakika 9 saniye süren tırmanış sonunda, biyonik bacağın sorunsuz olduğunu belirten Vawter, biyonik bacakla hareket etmenin, normal bacakla hareket etmekten çok da farklı olmadığını vurguladı.

5 kilo ağırlığında ve 2 adet motora sahip biyonik bacak, kullanıcıların sakat olan bölgesine gönderilen uyarılarla çalışıyor. Yani Zac Vawter, yürümeyi düşündüğü zaman, beyinden biyonik bacağın olduğu bölgeye sinyal gönderiliyor ve yürüme eylemi gerçekleştiriliyor.

Zac Vawter, tırmanışı gerçekleştirmeden önce, uzun süre kendisi için hazırlanan spor salonunda antrenmanlara tabi tutulmuştu. Başarılı geçen tırmanışın ardından, bilim insanları bacağı geliştirmeye devam ederek, uzun vadede insanlığa sunmaya hazırlanıyorlar.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojiden Haber tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti