ESET’in yeni mobil kimlik doğrulama uygulaması Türkiye’de

ESET, mobil cihazlardan şirket dosyalarına güvenli erişimi sağlayan yeni bir uygulamayı devreye soktu. ESET Secure Authentication uygulaması, tıpkı online bankacılık işlemlerindeki gibi cep telefonuna şifre göndererek, şirket ağına girişin doğrulanmasını talep ediyor.

INTERNET Hit: 873 / Yorum: 0 / 23 Temmuz 2013 12:29
ESET’in yeni mobil kimlik doğrulama uygulaması Türkiye’de
-A +A

Herhangi bir ortamdan mobil cihazlarla, kurum ağlarına ve dosyalarına ulaşabiliyor olmak giderek daha büyük önem kazanıyor. Hem şirketler hem de çalışanlar açısından büyük kolaylık sunan bu durum, güvenlik konusundaki önlemleri sıklaştırmayı da beraberinde getiriyor. Bu konudaki ihtiyaca odaklanan ESET; dizüstü PC, tablet ya da akıllı telefonlardan şirket ağlarına güvenli erişim sağlayan ESET Secure Authentication uygulamasını geliştirdi.

Tek seferlik şifre

ESET Secure Authentication, yüksek güvenlikli mobil, çift faktör ve tek sefer şifreli bir  kimlik doğrulama uygulaması. Kimlik doğrulama sürecinde, ad/şifre kullanımına yeni bir güvenlik katmanı ekleyen bu yazılım, çift katmanlı parola doğrulaması istiyor. Yani online bankacılık işlemlerindeki gibi cep telefonuna şifre göndererek, şirket ağına girişin doğrulanmasını talep ediyor. ESET Secure Authentication; iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7 ve 8, Windows Mobile ve J2ME-bazlı telefonlar ile çalışıyor.

KOBİ’ler için ideal

Uygulamayı değerlendiren ESET Türkiye  Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “ESET Secure Authentication, çift faktör kimlik doğrulama konusunda yüksek düzeyde güvenlik talep eden ancak yüksek maliyetli donanıma yatırım yapmak istemeyen küçük ve orta boyutlu işletmeler için ideal bir çözüm“ açıklamasını yaptı.

Bu yılın başında ilk kez Kuzey Amerika’da uygulamaya alınan ESET Secure Authentication, Türkiye’de kullanılabilir ve Google Play Store’dan indirilebilir durumda.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojiden Haber tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti