Foxconn’da üretimi robotlar devralıyor

Tüketicilerin sıklıkla rağbet gösterdiği cihazların üretimini üstlenen Foxconn,fabrikasında çıkan isyanlar sebebiyle üretimde sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. Bu durumu gözden geçiren Foxconn kurmayları, Çin’de bulunan fabrikalarından başlamak üzere, fabrikalarına endüstriyel robotlar eklemeye başladı.

İlk etapta 10 bin robotla başlayan hamle, yıl sonuna kadar 20 bin robota çıkacak. Şirketin bu konudaki hedefiyse 1 milyon robot sayısına erişerek, üretimdeki hızını artırmak. Foxbot adındaki robotlar, insan gücüne göre oldukça hızlı donanım üretimi gerçekleştirebildikleri gibi, çalışırken sadece ufak bir grup teknisyene ihtiyaç duyuyorlar.

Foxconn’un kendi üretimi olan Foxbot’ların bir tanesi 25 bin dolara mâl olurken, uzun vadede şirkete sağlayacağı gelirle birlikte parasını çıkartacağa benziyor.

Robotların üretime başlamasıyla birlikte Foxconn’un kendisine sürekli sorun çıkartan işçilerin bir bölümüyle yollarını ayıracağına kesin gözüyle bakılırken, bu sayının ne kadar olacağını konusunda kesin bir bilgi henüz yok.

Diğer Yazılarımız