iTunes Store Türkiye'ye Açıldı

Apple'ın dijital içerik sağlama hizmeti olan iTunes Store artık resmi olarak Türkiye'ye geldi. Türkçe dublajlı film kiralanıp, yeni albümler indirilebilecek.

INTERNET Hit: 775 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2012 14:35
iTunes Store Türkiye'ye Açıldı
-A +A

Apple kullanıcılarının yıllardır beklediği gün sonunda geldi çattı. Appleürünlerinin Türkiye'de satıldığı günden beri en büyük eksik olan iTunes Store hizmeti Türkiye'de resmi olarak sonunda kullanıma açılıyor.

Şu an bazı cihazlarda, iPhone başta olmak üzere iTunes Store'a tam erişim mümkün. Müzik ve film mağazasında gezinmek ve Türk Lirası ile satın almak mümkün. Ancak iPad, Apple TV gibi cihazlarda henüz erişimmümkün değil. Hizmetin tam kapasiteyle ne zaman açılacağı kesin olarak bilinmese de detayların bugün belli olması bekleniyor.

Bildiğiniz gibi iPhone 5'in Türkiye'de 14 Aralık'ta resmi olarak satışa çıkacağını dün sizlere belirtmiştik. Bugün öğlen saatlerinde de Rusya'daiTunes etkinliği gerçekleştirilecek. Burada sadece Rusya'da iTunes Storehizmetinin açılacağını tahmin ederken sürpriz akşam saatlerinde kısa sürede ortaya çıktı. Rusya ile beraber Türkiye'de de iTunes Store açılıyor.

Peki iTunes Store ile neler geliyor?

Öncelikle müzik mağazası geliyor. Türkçe ve yabancı milyonlarca müziğe iTunes Store üzerinden erişmek ve satın almak mümkün. İster albüm olarak ister de tek şarkı satın alabilir, satın almadan önce de kısa bir önizlemesini dinleyebilirsiniz. Amerika iTunes Store'da da Türkçe yeterli seviyede müzik bulunuyordu. Ancak şimdi daha fazla albümün eklendiğini ve mağazanın Türk sanatçılara özel olarak dizayn edildiğini görüyoruz. Örneğin Sezen Aksu'nun yeni albümü çıktığında anında iTunes Store'dan dijital olarak satın alıp PC'ye indirebileceğiz.

Müzikle beraber film mağazası da ülkemizde açılıyor. Yabancı filmlerTürkçe dublaj ya da Türkçe altyazılı seçenekleriyle kiralanıp satın alınabilecek. Ayrıca daha önce sadece tek bir Türk filmine (Bir Zamanlar Anadolu'da) sahip olan iTunes'un artık geniş bir Türk filmi arşivine sahip olduğunu görebiliyoruz. iTunes Store'dan satın alınan birçok film, DVDekstralarıyla birlikte geliyor.

Podcast yayınları, müzik klipleri, zil sesleri de almak mümkün. Ayrıca tüm bunları ve film ile müzikleri Türk Lirası ile satın almak mümkün. Bu sebepleTürkiye'ye özel fiyatlarıyla satılıyorlar. Yani mağazada satılan 20 TL'lik bir albümü 9-10 TL'ye bulmak mümkün. Hatta şu anki fiyatları baz alarak Amerika hesabından da daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz.

iTunes Match de açıldı

Bu arada kısa süre içerisinde iTunes Match hizmetinin de (kütüphaneyi bulutta saklama) Türkiye'ye açıldığını belirtelim.

iTunes Match hizmetini yıllık 39,99 TL'ye alarak, bilgisayarınızda veya CD'nizde bulunan şarkıları bulut ortamına taşıyarak, istediğiniz yerde internet üzerinden iOS işletim sistemine sahip cihazlardan veya bilgisayarlardan ya da Appe TV'lerden dinleme imkanı sunuyor.

Bilgisayarınızda sahip olduğunuz şarkıların kalitesi düşük olsa bile iTunes Match üzerinden 256 Kbps kalitesinde (yüksek kalite) dinleyeceksiniz.

Hediye kartları da geldi

Apple Store'un Türkiye'de resmen açılmasıyla beraber hediye kartları da satışa sunuldu. Teknoloji mağazalarından Teknosa'da 25 ve 50 TL'lik hediye kartları da bugünden itibaren satışa sunuluyor.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojiden Haber tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti