Nokia müşteri memnuniyetinde yine bir numara!..

Müşteri memnuniyetinde 7 yıldır birinciliğini sürdüren Nokia, cep telefonları sektöründe ilk sıradaki yerini korudu. Türkiye Kalite Derneği KalDer’in KA Araştırma ile ortak yürüttüğü “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi” (TMME) ölçümünde, 2012 sonuçlarına göre Nokia cep telefonları sektöründe birinci oldu…

MOBIL Hit: 838 / Yorum: 0 / 23 Temmuz 2013 12:36
Nokia müşteri memnuniyetinde yine bir numara!..
-A +A

20’yi aşkın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede yürütülen ve Türkiye ayağı KalDer ile KA Araştırma ortaklığıyla yapılan Ulusal Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin Türkiye uygulaması projesi TMME ölçümünün 2012 yılının kazananları 23 Mayıs’ta Swissotel’de düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. TMME 2012 ilk çeyrek ölçümleri sonucuna göre, cep telefonu sektöründe müşteri memnuniyeti konusunda birinci olan Nokia, ödül gecesi 3 ödül birden almanın gururunu yaşadı.

Daha önce de Türkiye’nin En Sevilen Markası seçilen Nokia, kullanıcılarıyla kurduğu samimi ilişkiyi aldığı bu dereceyle bir kez daha kanıtlamış oldu.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoyİcan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Nokia da daima müşteri odaklı bir marka olmuştur. Her kesimden kullanıcımızın ihtiyacını karşılayabilecek, geniş yelpazede ürün çeşitliliğimiz bunun en güzel göstergesi. Bu önemli dereceyi elde etmemizi sağlayan müşterilerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

TMME nedir?

TMME, 20’yi aşkın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede yürütülmekte olan Ulusal Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin Türkiye uygulaması projesidir. Türkiye içinde satın alınan ürün ve hizmetlerin müşterileri nezdinde memnuniyetlerinin ölçülmesi ve bunun lisanslı, özel, ekonometrik bir model (ACSI/Fornell Modeli) kullanılarak analiz edilmesine dayanan ulusal, sektörel, kurumsal bir ölçü sistemidir.

2005 yılından beri Türkiye Kalite Derneği ( KalDer ) ve uluslararası araştırma şirketi KA Araştırma ortak girişimi tarafından, ACSI (AmericanCustomerSatisfaction Index) lisansı, NationalQualityResearch Center ve Michigan Universitesi proje yönetim desteği ile yürütülmektedir.

TMME kapsamında, her yıl yaklaşık 40.000 müşteri görüşmesi ile her yıl 25’i aşkın sektörde ve 150’ye yakın kuruluş ACSI Fornell modeli ile ölçülmekte ve kamuoyuna duyurulmaktadır.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojiden Haber tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti