Samsung Galaxy Note5’e sıkışan S Pen nasıl çıkarılır?

Samsung Galaxy Note5’e sıkışan S Pen nasıl çıkarılır?

Merakla beklenen Samsung Galaxy Note5, büyük tasarım değişikliğiyle kullanıcıların beğenisini kazanırken, bir tasarım kusurunu da beraberinde getirmişti. Galaxy Note5’in S Pen’ini ters takmak mümkün oluyor ve bu da kalemi çıkarırken içinde yer alan sensörü kırıyordu. Uzun uzun tartışılan,Pengate olarak adlandırılan bu tasarım kusurunun ise çözümü gelmekte gecikmedi. Merak etmeyin, S Pen’i zarar vermeden çıkarmak için telefonu açmanıza bile gerek kalmayacak.

 

İnternetin en sevdiği tartışma konularından biri, büyük firmaların ürünlerindeki sıkıntılar. iPhone 6’nınBendgate skandalıyla tırmanan bu durum beraberinde yeni ürünlerde kusur arama iç güdüsünü de tetikledi. Bu araştırma duygusunun son kurbanı ise Samsung Galaxy Note5 oldu. Bildiğiniz gibi Note serisinin en önemli özelliği S Pen’i. Bu durumda S Pen üzerinden gelebilecek bir tasarım kusuru ise elbette kabul edilemez.

 

Ancak How2Tech isimli YouTube kullanıcısı bu sorunu çok basit bir yöntemle hallediyor. İhtiyacınız olan tek şey bir parça kağıt. İnce bir dikdörtgen şeklinde keseceğiniz kağıt parçasını S Pen’e sararak yukarı doğru itiyor ve S Pen’in tüm gövdesinin kaplandığına emin olduktan sonra basitçe kalemi çekiyorsunuz. Kağıt sayesinde S Pen’in arkasında yer alan tuş sensöre takılmıyor ve cihaza zarar vermeden kalemi çıkarmayı başarıyorsunuz. Videoda da denildiği gibi, kalemi ters sokmak herkesin sık yaşayacağı bir problem değil. Ancak böyle bir durumda panikle kalemi çıkarmak yerine derin bir nefes alıp bir parça kağıt bulursanız bu tasarım kusurunu görmezden gelebilirsiniz belki.

Diğer Yazılarımız