Windows Live Mesh Emekli Oluyor

Microsoft'un "Hayatı Senkronize Et" sloganıyla 2008'de kullanıma sunduğu servisi Windows Live Mesh 2013 yılının başında emekli olmaya hazırlanıyor.

INTERNET Hit: 811 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2012 14:17
Windows Live Mesh Emekli Oluyor
-A +A

Microsoft'un farklı bilgisayar ve mobil cihazlarda dosya ve programayarları senkronizasyonu ve uzaktan bağlantı için kullanılan uygulamasıWindows Live Mesh, 13 Şubat 2013 tarihinden itibaren kullanım dışı kalacak.

Microsoft zaten uzun zamandır Windows Live Mesh ile SkyDrive'ı birleştirip tek bir çatı altında toplamaya çalışıyordu. Windows 8 ailesi ile birlikte yeni Office ve diğer uygulamaların da SkyDrive Api'si üzerine kurulmasıyla birlikte dosyaları bulut üzerine depolamak ya da buluttakidosyalara erişmek daha kolay bir hal almasıyla sadece bir web sitesi olarak kullanılmaya başlanan Skydrive şuanda "Dünyanın En Uygun ve Çok Yönlü Bulut Depolama Servisi" . Tabiki bu Microsoft'un tanımı amaWindows, Windows Phone, Android, iPhone, iPad, ve Xbox 360 desteği olduğunu düşünecek olursak bu konuda başarılı olduklarını söylemek lazım.

Başta birkaç milyonun üzerinde olan ama şuan 25.000'in altında aktif kullanıcısı olan Windows Live Mesh, 13 Şubat 2013 tarihinde yerini kullanıcı sayısı 200 milyonu aşan SkyDrive'a bırakacak.

Bu geçişte Mesh kullanıcılarının dosyalarını kaybetmesini önlemek için bir rehber yayınlayan Microsoft, kullanıcıların bilgisayarlarına ve mobil cihazlarına SkyDrive uygulamasını kurup Mesh klasörlerindeki dosyalarınıSkyDrive klasörlerine atabileceklerini, ayrıca Windows Live Mesh'in uzaktan erişim özelliğini kullanmak isteyen kullanıcılarının da Uzak Masaüstü Bağlantısı yada LogMeIn Pro gibi seçeneklere yönelebileceklerni belirtti.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojiden Haber tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti