Xbox 360 Oyunları Artık Xbox One’da Oynanabilecek

Microsoft, imza atmış olduğu yenilik ile elimizde bulunan Xbox 360 oyunlarının Xbox One'da oynanabilmesini mümkün hale getirdi.

OYUNLAR Hit: 2063 / Yorum: 0 / 19 Haziran 2015 17:38
Xbox 360 Oyunları Artık Xbox One’da Oynanabilecek
-A +A

Satışlarda rakibi PS4'e göre geride kalan Xbox One, anlaşılan bu açığı kapatmak istiyor. E3 2015 etkinliğinde söz alan Microsoft, birçok kullanıcının heyecanla beklediği geriye yönelik uyumluluk özelliğini duyurdu. Şimdilik ön izleme programına dahil olan kullanıcılara açılan geriye uyumluluk desteği, bazı Xbox 360 oyunlarını Xbox One üzerinde çalıştırmamızı sağlıyor. İşin en güzel yanı ise elimizde bulunan Xbox 360 oyunları için ekstra ücret ödemeyecek olmamız. Daha önce satın aldığımız oyunları hesabımızda görmemizi sağlayan bu yenilik, ayrıca sahip olduğumuz ek içerikleri kullanmamıza da olanak tanıyacak. Xbox Store üzerinden edindiğiniz oyunları Xbox Live hesabınız aracılığıyla görüntüleyebilir ve indirme işlemini başlatabilirsiniz. Disk olarak elinizde bulunan Xbox 360 oyunlarını ise HDD'ye yükleyerek Xbox One'da çalıştırmanız mümkün.

Elbette tüm Xbox 360 oyunları için bu tarz bir uyumluluk söz konusu değil. Bazı oyun firmaları, yıllar önce çıkardıkları yapımlarınıyenileyerek Remastered şeklinde satışa sunmak isteyebiliyor. Bu konu nedeniyle olaya tek taraflı yaklaşmayan Microsoft, bir oyunun geriye uyumluluk desteğini barındırması için hem yapımcı firmadan hem de kendilerinden izin çıkması gerektiğini söyledi. Hali hazırda 21 adet Xbox 360 oyunu bu yenilikten nasibini almış bulunmakta; listeye aşağıdan göz gezdirebilirsiniz. A Kingdom for Keflings A World of Keflings Alien Hominid HD Banjo-Kazooie Banjo-Tooie BattleBlock Theater Defense Grid Geometry Wars Evolved Hexic HD Jetpac Refuelled Kameo Mass Effect N+ Perfect Dark Perfect Dark Zero Super Meat Boy Toy Soldiers Toy Soldiers: Cold War Viva Piñata Viva Piñata: TIP Zuma

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojiden Haber tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti