Intel, 14 Japon şirketiyle bir araya gelerek yeni bir girişim başlattı.

Intel, 14 Japon şirketiyle bir araya gelerek yeni bir girişim başlattı.

Intel, yarı iletken üretiminde otomasyonu geliştirmek için önemli bir adım atarak, 14 Japon şirketiyle bir araya gelerek yeni bir girişim başlattı. Bu girişim, çip tedarik zincirlerini güçlendirmeyi ve küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Yeni oluşum, “Yarı İletken Montaj Test Otomasyonu ve Standardizasyonu Araştırma Birliği” (SATAS) adıyla Tokyo’da Intel’in Japonya şubesi ve 14 Japon firmasının katılımıyla faaliyete geçti.

SATAS’ın temel amacı, çip üretim sürecinin arka uç süreçleri olarak bilinen paketleme, birleştirme ve test aşamalarında otomasyon ve standardizasyon sağlamak. Bu sayede üretim verimliliği artırılacak, yeni standartlar belirlenecek ve SATAS üyeleri küresel rekabette öne geçmeyi amaçlıyor.

Kyoto merkezli Omron Corp. ve Murata Machinery, taşıma ve depolama sistemlerinin AR-GE süreçlerini denetlerken, Yamaha Motor ve Resonac Holdings montaj ve test sürecinde görev alacak. Sharp Corp. ise pilot hatların tasarlanması ve işletilmesinde sorumluluk üstlenecek.

Otomasyon teknolojilerinin 2028 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu yeni sistemin, çip üretim maliyetlerini düşürerek daha uygun fiyatlı ürünlerin pazara sunulmasına da katkıda bulunması öngörülüyor.

Intel ve Japon firmalarının işbirliği, yarı iletken sektöründe küresel tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi ve yeni teknolojilerin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu girişimin, hem Japonya hem de ABD’nin çip üretiminde lider konumunu korumasına ve küresel rekabette daha da öne geçmesine yardımcı olması bekleniyor.

Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir