Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak

Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak

Teknoloji alanında Türkiye’nin önde gelen karar vericileri ve kanaat önderleri, Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde ikinci kez bir araya gelecek. DataExpert’in katkıları ve BMI Business School’un organizasyonu ile 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek etkinlikte global mega trendlerin şirket stratejilerine etkileri, Türkiye’de üretilen teknolojilerin global pazardaki yeri, sürdürülebilir dijital dönüşüm, yapay zekâ ve akıllı şehirler konuşulacak.

Teknoloji Liderleri Zirvesi, QNB Finansbank, İş Bankası, Kalyon PV, Vestel ve TOM Bank’ın ana sponsorluğunda, DataExpert’in katkıları ve BMI Business School’un organizasyonu ile 21 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. İş dünyasının bugünü ve geleceğinin “Re-Innovating In the Age Of AI” temasıyla tartışılacağı etkinlik, Mandarin Oriental Bosphorus-İstanbul’da misafirlerini ağırlayacak. Zirve, aynı zamanda En Etkin 50 Teknoloji Lideri’nin ödül törenine ikinci kez ev sahipliği de yapacak.

Gündem yapay zekanın işlere katkısı 

Şirketlerde teknoloji, yapay zeka ve dayanıklılığın öneminin ele alınacağı Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde, Türk teknolojisinin global pazarlardaki yerinin yanı sıra global trendlerin şirketlerin teknoloji stratejilerine ve yatırımlarına etkisi tartışılacak. Etkinlikte, CIO’ların gözünden dijital dönüşümün sürdürülebilirliği ve yapay zekâ teknolojilerinin kullanımı gibi konular da masaya yatırılacak.

Akıllı şehirler de AI ile şekillenecek

Günümüzde yerel yönetimlerin gündeminde yer alan ‘akıllı şehirler’ de yapay zekanın dokunacağı alanların başında geliyor. Bu kapsamda Dünya Ekonomik Forumu (WEF) için de birçok şehrin raporunu yöneten ve katkıda bulunan PwC’nin şehirler ve yerel yönetimler alanında global lideri Hazem Galal da zirvede bulunacak. Akıllı şehirler de dahil olmak üzere şehirlerin, yerel yönetim birimlerine strateji oluşturma ve uygulama konusunda uzmanlığa sahip olan Hazem Galal, akıllı şehir uygulamaları ve yapay zekaya dair katılımcılara küresel bir perspektif sunacak.

Yeşil enerjide yüksek teknoloji ve AR-GE’nin önemi

Teknoloji Liderleri Zirvesi’nin bu yılki farklı panellerinde 20’nin üstünde üst düzey konuşmacı yer alacak. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, açılış konuşmasını yapacağı etkinlikte yapay zeka çağında yeşil ve dijital dönüşüm odağında görüşlerini paylaşacak. Vestel CEO’su Ergün Güler ‘Mobilite’ konusunda, Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi ise ‘Yenilenebilir Enerjide Yüksek Teknoloji ve Ar-Ge’nin Önemi’ başlığında görüşlerini aktaracak.

Etkinlikte yer alacak isimlerden bazıları şöyle: Hepsiburada CTO’su Alexey Shevenkov, Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman, Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Google Cloud Ülke Kanal Lideri Dr. Serhan Yılmaz, BCG Yönetici Direktör & Partneri Roberto Ventura, KP Law Yönetici Ortağı Av. Onur Küçük, Securitas Bilgi Teknolojileri Ülke Yöneticisi Aykut Yılmaz, QNB Finansbank GMY Derya Düner ve Global IT Bulut Mühendisliği Direktörü Burak Akusta.

Teknoloji liderleri hangi alanlara yatırım yapıyor

Teknoloji Liderleri Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen En Etkin 50 Teknoloji Lideri Araştırması’na katılan teknoloji liderlerinin son bir yılda yatırım yaptıkları yenilikçi teknolojiler arasında; bulut teknolojileri, yapay zekâ, veri analitiği, dijital dönüşüm ve siber güvenlik çalışmaları ön plana çıkıyor.

Çeşitli kriterler ile oluşturulan En Etkin 50 Teknoloji Lideri listesinde yer alan yöneticilerin yüzde 30’u yüksek lisans derecesine sahip. Söz konusu liderlerin yüzde 20’si ODTÜ ve İTÜ mezunu iken, bu üniversiteleri yüzde 12 ile Boğaziçi Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi takip ediyor. En Etkin 50 Teknoloji Lideri’nin yüzde 50’si, ortalama yedi yıl ve üzeri üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip.

Teknoloji Liderleri Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi için www.teknolojiliderlerizirvesi.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

Alfabetik sıraya göre En Etkin 50 Teknoloji Lideri

İSİMFİRMA
Abdurrahman KılınçDeFacto
Ahmet Reha ArgaçBorusan Lojistik
Alexey ShevenkovHepsiburada
Ali İnalEnerjisa Üretim
Arif Emre ÜnalArzum
Aykut YılmazSecuritas
Ayşegül Arıcan ŞekerVodafone Türkiye
Barış ErdimToyota
Barış FındıkPegasus
Bayram TuzcuZiraat Teknoloji
Berke MenekliBSH Ev Aletleri
Bilal GençA101
Cihan YıldızBoyner Büyük Mağazacılık
Ege ÖrerAXA Sigorta
Engin KavasAydem Enerji
Erman KaracaTFI Tab Gıda Yatırımları
Dr. Erol Özgünerİstanbul Büyükşehir Belediyesi
Ersel KarsalYıldırım Holding
Evren AyorakAllianz Türkiye
Fahri ÖbekTürkiye Finans Katılım Bankası
Ferkan MerdanVakıfbank
Fulya Bıçak MuştuZorlu Enerji Grubu
Gökay Burak AkkuşAras Kargo
Gökhan GökçayAkbank
Dr. Gökhan ÖzdinçYapı Kredi
Gül ErolYıldız Holding
Hayriye KaradenizFord Otosan
Hilmi KoçakEczacıbaşı Topluluğu
İlker KuruözGaranti BBVA
Dr. Kerem KızıltunçTürk Hava Yolları
Kerim TatlıcıMigros Ticaret
Koray KurtAbdi İbrahim
Korhan KuyuAnadolu Sigorta
M. Gökhan YoluaçıkBorusan Otomotiv Grubu
Mehmet FıratEnerjisa Enerji
Murat ÖzkanAnadolu Efes
Nihat BayızArçelik
Oğuzhan YıldızKalyon Holding
Okay YıldırımQNB Finansbank
Orkun SoyluEvyap
Ömer Hakan KutluVestel
Sabri GökmenlerTürkiye İş Bankası
Serkan DemirAlarko Holding
Serkant PakerAnadolu Grubu
Sinan ÖzkanCengiz Holding
Şirin AktaşEdenred
Taha YücelAselsan
Wouter MeijsING Türkiye
Yusuf KıraçUzay Ajansı
Zeynep Gül KocaMercedes-Benz Türk

Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir