NVIDIA Tesla GPU gen dizici maliyetini azaltıyor

NVIDIA Tesla GPU gen dizici maliyetini azaltıyor

Hızlandırma işlemiyle birlikte, tüm bir insan genomu diziliminin maliyetini on yıl öncenin yaklaşık 1 milyar dolardan dan yakın gelecekteki 1ooo dolara düşmesihedefleniyor. Ion Proton Sistemi teknolojisi, birincil analizi hızlandırmak için GPU’ları kullanan Life Technologies Ion Personal Genome Machine Dizici ile elde edilen verim, doğruluk ve okuma uzunluğu artışındaki hızlı gelişmeleri temel alıyor. Ion PGM dizici, olağanüstü hızı nedeniyle Almanya’daki 2011 ölümcül E. coli bakteri salgınını ilk çözen olmuştu.

Performans, kullanım kolaylığı ve uygun maliyet için yeni standartlar belirleyen Ion Proton Sistemi araştırmacılara hızlı bir şekilde çoklu örnek diziliminden tek bir platformda genom ölçeğinde dizilime geçme olanağı vererek araştırmacılara yüz binlerce dolar tasarruf sağlamayı vadediyor.

Konuyla ilgili konuşan  Life Technologies Corporation Ion Torrent Birimi Yazılım ve Mühendislik Başkan Yardımcısı Alan Williams, GPU hızlandırma ve diğer gelişmiş Ion Proton özelliklerinin, dünya genelindeki her laboratuvarın maliyetli BT yapmadan insan genomu diziliminden hızlı ve kolay bir şekilde yararlanmasına olanak verdiğini söyledi.

GPU hızlandırma yaşam bilimi uygulamaları için hesaplamanın her alanında yaygınlaştığını dile getiren NVIDIA Tesla Hızlandırmalı Hesaplama İş Birimi Genel Müdürü Sumit Gupta, bu konudaki araştırmaların bilimsel buluşların sınırlarını zorlayacağını belirtti. Gupta, GPU’ların kullanımı, gen dizilimi ve dizilim analizinden moleküler modelleme ve tanısal görüntülemeye kadar geniş bir alanda araştırmaların hızını artırdığının altını çizdi.

Diğer Yazılarımız