Android’li Tuvalet Bile Yaptılar

Android’li Tuvalet Bile Yaptılar

Mobil cihazlar aracılığıyla kontrol edilebilen ev eşyalarının sayısı, gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Android ve iOS uyumlu diş fırçası beni epey şaşırtmıştı. Ama bugün Japonya’da ortaya çıkan Android’le çalışan tuvalet, şaşırma derecemi bir üst seviyeye çıkardı.

Tokyo merkezli Lixil firması, akıllı telefonla kontrol edilebilen bir tuvalet geliştirdi. Peki bu tuvalet sıradan bir tuvaletin yapamadığı neler yapabiliyor? -hayır, aklınıza gelen o ilk şeyi yapmıyor- Tuvaletin telefon üzerinden koltuk yüksekliği ayarlamak, sifonunu çekmek ya da bidesini açmak mümkün. Dahili hoparlörleri sayesinde doğal ihtiyaç karşılanırken müzik de dinlenebiliyor. Ayrıca telefon üzerinden tuvalet geçmişine göz atarak (gerçekten buna göz atacak biri var mı bilmiyorum) her ihtiyaç sonrası ne kadar elektrik ve su harcandığını görmek mümkün.

Bluetooh bağlantı desteğiyle telefona bağlanan tuvalet, My Satis adlı bir Android uygulaması aracılığıyla kontrol ediliyor. Üç farklı modeli olacak tuvalet, Şubat ayında Japonya’da 2.385$ ila 4.657$ arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak.

Diğer Yazılarımız