Geniş kapsama alanı, yüksek performans: Toto Link N600R

Geniş kapsama alanı, yüksek performans: Toto Link N600R

Test merkezimizin bugünkü konuğu Toto Link’in kablosuz yönlendiricisi N600R. Cihazı kutusundan çıkardığımızda ilk dikkatimizi çeken cihazın şık bir görünüme sahip olması ve üzerindeki 4 adet anten oldu. Kapsama alanının geniş ve performansının yüksek olması için Toto Link cihazı üzerinde 4 adet anten olacak şekilde tasarlamış. N600R’nin arka tarafında 4 adet Ethernet ve bir adet WAN bağlantı noktası bulunuyor. Adaptör girişi de Ethernet bağlantı noktalarının hemen yanında. Cihazın açma kapama düğmesi bulunmuyor. Cihazın sol tarafında sıfırlama ve WPS tuşu, sağ tarafında ise Turba özelliğini açıp kapatmayı sağlayan bir anahtar düğmesi bulunuyor. Cihazın ısınmaması ve hava akışının sağlanması için her iki tarafında ve ön – alt kısımlarında hava delikleri var.
Toto Link, N600R’yi özellikle geniş kapsama alanı ve yüksek performans ihtiyacı olan kullanıcılar için tasarlamış. 802.11n standardına sahip cihaz 2.4 GHz frekansında çalışıyor ve 600 Mbps’ye kadar bağlantı hızı sağlıyor. Cihazın kapsama alanı turbo özelliği ile daraltılıp genişletilebiliyor. Daha fazla kapsama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılar Turbo düğmesini açarak kapsama alanını genişletebiliyorlar. N600R’nin üzerinde bulunan 4 antenin her birisi 5 dBi. 64/128 bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK şifreleme yöntemlerini destekliyor.
Cihazın kurulumu ve kullanımı oldukça basit. Tüm ayarları herhangi bir web tarayıcı üzerinden yapabiliyorsunuz. N600R’yi ilk çalıştırdığınızda kablosuz şifresi bulunmuyor. Doğrudan bağlanıyor ve arayüzünü açtığınızda ilk olarak kablosuz bağlantı şifresini değiştiriyorsunuz. Bu işlemi yaptıktan sonra isteğinize göre diğer ayarları yapabiliyorsunuz. Arayüz üzerinden sistem durumunu görebiliyor, sol taraftaki menüyü kullanarak işletim modunu seçebiliyor, ağ ve diğer ayarları yapabiliyorsunuz. Cihazın güncellemelerini de yine bu menü üzerinden yapabiliyorsunuz. Toto Link ihtiyaç duyulabilecek tüm ayarları modem arayüzü üzerinden sağlamış.
Toto Link N600R geniş kapsama alanı ve yüksek performans ihtiyacı duyan kullanıcılar için mükemmel bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. N600R’nin satış fiyatı ise KDV dahil 118 TL. Fiyat / performans açısından baktığımızda da cihaz iyi bir seçim.

Diğer Yazılarımız