New York Times’a Göre Windows 8 Tutmadı

New York Times’a Göre Windows 8 Tutmadı

Dokunmatik ekranlı mobil cihazların yarattığı etki, en çok bilgisayar ekosistemini etkiledi. Windows 7 ile dokunmatik cihazlarda istenileni sunamayan ve bu sektörde zorlu bir süreç yaşayan Microsoft, Windows8 ile beraber pek çok yeniliği beraberinde getirdi.

 

Windows 8 ile Metro arayüzünü bir araya getiren firma, dokunmatik cihazlara çok daha uygun bir hale gelmiş oldu. Ayrıca ekosistem bazında da yenilikler getiren Windows 8, Xbox ve Windows Phone senkronizasyonunda çok ciddi yenilikleri bizlere sunuyor.

Tüm bu yenilikler bir tarafa, Windows 8’in Ekim sonundan bu yana sektörde çok büyük bir etki yaratmadığı konuşuluyor. Daha önce bu görüşü savunan pek çok haber yapmıştık. Benzer bir haber The New York Times’tan da geldi.

Türkiye’deki Windows 8 Kullanım Oranı

 

The New York Times’ın yaptığı özet durumu açıkça ortaya koyuyor.Kuzey Amerika’da satılan Windows 8’li Acer modellerinin sadece yüzde 15’i dokunmatik ekrana sahip. Dokunmatik ekran özellikleriyle gelen bir işletim sistemi, herhangi bir dokunmatik panele sahip olmayan cihazlarla satılıyor.

 

Satılan tüm Windows 8 cihazlara baktığımızda, tabletlerin oranı sadece yüzde 1 olarak göze çarpıyor. Amazon’un yaptığı en çok satanlar listesindeiPad, iPad mini ve Kindle Fire gibi pek çok cihaz yer alıryorken, hiç bir Windows 8’li tabletin bu cihazları zorayamadığı ortada.

 

Genelde yapılan araştırmalara göre, 2011 yılının Kasım döneminde yaklaşık 1 aylık sürece bakıldığında Windows tabanlı bilgisayar satışlarında yüzde 21’lik düşüş konusu. Yani geçen yıl Kasım ayında 100 adet Windows tabanlı bilgisayar satılıyorsa, iddiaya göre bugün bu sayı 79’a düşmüş durumda. Kısacası Windows 8, piyasayı ele geçireceğine, geçtiğimiz yıla göre daha da düşük satış değerleri yakaladı.

 

Görülen o ki, Windows 8 istenilen etkiyi yaratamamış durumda. Acer ve Asus gibi dünya devleri de önceki açıklamalarıyla bunu doğrulayan imalarda bulundular. Bakalım önümüzdeki dönemde Windows 8 satışları daha da artacak mı?

Diğer Yazılarımız