Sürdürülebilir Rüzgar Türbinleri İçin Üç Boyutlu Çözümler

Sürdürülebilir Rüzgar Türbinleri İçin Üç Boyutlu Çözümler

Vestas, dünyanın her yerindeki tesislerinde üretim sistemleri ve tedarik zinciri süreçlerini standartlaştırabiliyor ve gelecekte genişleme planlarını destekleyebiliyor
2025 itibariyle rüzgar enerjisi, dünya elektrik tüketiminin tahminen yüzde 10’unu karşılayabilecek. Ancak dengesiz bir pazarda rüzgar türbinleri üreticileri yerel pazarların yakınlarında ve yerel gereksinimlere uygun yüksek kaliteli ve güvenilir ürünler üretme esnekliğine sahip olmalı.

Altı kıtada 75 ülkede 56.800’den fazla kurulu rüzgar türbiniyle Vestas, yeni konumlara doğru genişlerken her tesisinde her ürünü üretebilme becerisine sahip olmanın yanı sıra dış kaynak kullanım stratejisinde bir rüzgar türbininin 20 yıllık tasarım kullanım ömrü boyunca maliyet ve kalite hedeflerini tutturmasını sağlamak istiyor.

3DEXPERIENCE platformunu temel alan “Sürdürülebilir Rüzgar Türbinleri” DELMIA Apriso uygulamalarından faydalanıyor ve işbirliğine dayalı global ortamda çok disiplinli bilgiler içeren benzersiz mühendislik, üretim ve proje yönetimi becerileri sunuyor. Şirketlerin üretime başlamadan önce üretim süreçlerini sanal olarak planlamalarına ve onaylamalarına; üretim maliyetleri, üretim bölümü gecikmeleri ve sorunlarını en aza indirmelerine; ve daha yüksek bir üretim kalitesi ve istenen ürün çıkışını elde etmelerine olanak tanıyor.

Global olarak 19 üretim tesisiyle Vestas, kurum çapında üretim operasyonları üzerinde gerçek zamanlı görünürlük ve kontrol için mevcut ERP sistemiyle güvenli bir şekilde entegre edilebilen tek ve birleşik bir dijital çözüme sahip oldu. Şirket, insanlar, prosesler, ekipmanlar, araçlar ve malzemelerin yanı sıra kalite, depo, bakım, işgücü ve tedarik zinciri gibi rüzgar türbinlerinin ötesindeki süreçleri de koordine ve senkronize edebiliyor. Daha fazla operasyonel esneklik ve değişimi daha hızlı yanıtlama sayesinde Vestas, geliştirmeler, tasarım ve oluşturmayı her tesisinde yineleyebiliyor.

Vestas İdari Başkan Yardımcısı Baş Operasyon Sorumlusu Jean-Marc Lechêne şunları söyledi: “İklim değişikliği ve enerji güvenliği dünyanın bugün yüzleştiği ve gelecek kuşaklara bizden miras kalacak en önemli iki sorundur ve ekonomik açıdan karlı çevreci enerji çözümlerine geçişin ne kadar önemli olduğunu bize hatırlatmaktadır. 3DEXPERIENCE platformu üretim operasyonlarımızı yönetim tarzımızı kapsamlı bir yaklaşımla dönüştürmemize olanak tanıdı. İş verimliliğini geliştirebiliyor, yerel standartlara daha iyi uyum sağlayabiliyor ve hemen her pazar için uzun vadeli sürdürülebilirlik çözümleri oluşturabiliyoruz”.

Dassault Systèmes İdari Başkan Yardımcısı ve Baş Strateji Sorumlusu Monica Menghini ise şöyle konuştu: “Vestas gibi üreticiler, kazançlarını artırmayı ve gelişmekte olan pazarlara doğru genişlemeyi hedeflemekle birlikte bu hedefleri, verimlilik ve kaliteyi geliştirirken, israfı ortadan kaldırırken, maliyetleri azaltırken ve sürdürülebilirliği en önemli öncelik olarak tutarken gerçekleştirmeleri gerekiyor. ‘Sürdürülebilir Rüzgar Türbinleri’ endüstriyel çözüm deneyimi en düşük toplam maliyet için kurumsal kalite, sürekli gelişim ve yasal uyumluluk sağlıyor”.

Diğer Yazılarımız