Terminator bakışlı olmaya az kaldı

Terminator bakışlı olmaya az kaldı

Bu teknoloji ile lensi kullananlar, kayan metinleri ve e-postaları okuma, bilgisayar üretimi görüntüleri aynen Terminator gibi görüntüleme imkanına sahip olacak.

Cihazla ilgili çalışma yürüten Washington Üniversitesi’ndeki araştırmacılara göre, ilk testler bunun güvenli ve uygulanabilir olduğunu gösteriyor. Ama çözülmesi gereken bazı faktörler de var. Örneğin iyi bir güç kaynağı bulabilmek… Halen bu ham prototip cihazlar sadece içindeki birkaç santimlik kablosuz pille çalışabiliyor. Cihazın mikro devreleri de sadece tek ışık emici diyot için yeterli.

Esnek lenslerin içine yüzlerce piksel gömülebilir. Böylece karmaşık hologram görüntüler oluşturulabilir. Örneğin sürücüler bu lensleri takarak yolculuk yönünü veya ön camda görünen hızı görebilir. Benzer şekilde, bu lensler video oyunlarının öne çıktığı sanal dünyayı yeni bir seviyeye taşıyabilir. Lensler, kullananın vücudundaki biyoalgılayıcılara bağlanarak, kan şekeri gibi anlık tıbbi bilgileri de sunabilir.

Nihai ürünü ortaya koymak ise zorlu bir süreç anlamına geliyor. Çünkü geleneksel lensleri yapmak için kullanılan materyaller ince. Elektrik devrelerini üretmek de doğal olmayan materyalleri, zehirli kimyasalları içeriyor.

Diğer Yazılarımız