Apple’ın İşlemcileri, 2014’te 20nm Olacak!

Apple’ın İşlemcileri, 2014’te 20nm Olacak!

Samsung ile eşi benzeri görülmemiş bir rekabetin  içine giren Apple, en büyük tedarikçisi Samsung ile yavaş yavaş yollarını ayırıp, başka alternatiflere geçmeye başlamış durumda.

Apple’ın A6 ve A6X işlemcilerinin bir kısmını üreten Samsung’un payı, A7 ve A8 ile beraber epey azalacak. TSMC’nin büyük bir ağırlıkla üreteceği yeni nesil Apple A7 işlemcisi, gelen bilgilere göre 20nm teknolojisiyle üretilecek. Bu da Samsung’un 28nm üretim teknolojisinin epey ilerisinde.

Digitimes adlı sitenin kaynaklarına göre TSMC, 20nm teknolojisiyle üretilecek yeni Apple işlemcileri için ön hazırlıkları neredeyse tamamlamış durumda. 

Üretimde kullanılacak devre tasarımının Mart sonunda bitmesi beklenirken, ön üretime Mayıs Haziran aylarında başlanacak. Daha sonra TSMC, 20nm’lik Apple işlemcilerinin gerçek seri üretimine başlamış olacak.

İddialara göre Apple’ın TSMC ile üreteceği 20nm’lik A7 ya da A8 işlemcileri, 2014 yılı itibariyle piyasada olacak. Bu da demek oluyor ki iPhone 5S ya da 6 olması beklenen modelde, 20nm teknolojisine sahip işlemcileri görmemiz oldukça düşük bir ihtimal.

Diğer Yazılarımız